Де стати кулінарним гуру?


Щире покликання кухаря - дарувати людям гастрономічне задоволення. Якщо він має мистецтво задовольняти кулінарні бажання аудиторії, вона визнає його цілком і цілком. Так імениті майстри кулінарної справи знаходять постійних шанувальників і клієнтів, а разом з ними і репутацію. У списку їхніх місць роботи - кращі ресторани Києва і, відповідно, гідні гонорари. Саме про такий трудовий шлях мріють мільйони молодих дарувань, що готуються ступити на шлях кулінарної справи. Вони ще не знають, що для того що б стать гастрономічним генієм потрібно цілком пізнати світ створення красивих для погляду і корисних для здоров'я блюд. Здійснити це допомагають у спеціальних кулінарних школах, що створюються при ресторанах. На Заході теорія створення кулінарних факультетів у рамках функціонування великих ресторанних мереж практикується ще з 19 століття.

В Україні цей сегмент відносно молодий, однак гідні представники даної теорії все-таки маються. Одним з таких є ресторатор Микола Тищенко, засновник мережі "Наша карта", у котру входять самі престижні ресторани Києва. При них він створив школу кулінарного мистецтва, надійшовши в який, кожний одержує можливість підвищити свою кваліфікацію і стать професіоналом у своїй справі. Привабливість навчання в цій школі в тім, що його практичний курс проходить безпосередньо в кулінарних "майстерень". Полігон для практики представляють кращі ресторани Києва, що входять у мережу "Наша Карта". Таким чином, учень бере особисту участь у бурхливому процесі роботи на кухні, пліч-о-пліч коштує із шеф-кухарями. Можливість добре виявити себе в справі - це відмінний шанс успішно почати свою кар'єру в ресторанному бізнесі.

У випадку якщо Вас усе-таки приваблює навчання за кордоном, радимо придивитися до кулінарної школи в Барселоні - Aula Gastronomіca.Вона пропонує учнем ідеальний симбіоз теорії і практики. 6-годинне заняття поділяється на двох частин, перша з який присвячена походу на ринок, у процесі якого слухачам розповідають про продукти, учать їх оцінювати і вибирати, друга - готуванню блюд з цих самих продуктів. Тривалість курсів у Aula Gastronomіca складає 3-4 місяця.

Стати "Полем Бокюзом" (легендарний шеф-кухар із Франції) можна спробувати, надійшовши в кулінарну школу L'Atelіer des Chefs, філії якої знаходяться в Брюсселеві, Ліоні, Парижеві і Бордо. Це престижний заклад, що користається неймовірною популярністю, як у Франції, так і за її межами. На її рахунку - місце призера європейської асоціації Leaders Club за кращу концепцію у своєму класі (2005). Навчають тут переважно французькій кухні.

Якщо Ви не є прихильником європейської кухні і жадаєте осягти науку готування екзотичних блюд, можна відправитися в Таїланд, а якщо бути точніше на острів Пукет. Там розташована школа Gіnja Сook, де навчають тайській кухні.Гострий суп із креветками, салат з папайи сом-тум - приблизно такі блюда навчать Вас готувати в Gіnja Сook. Скінчивши курс навчання одержують відповідний сертифікат. Як бачимо, для того що б навчиться кулінарній майстерності існують всі умови. Стати гастрономічним генієм можна як у себе на батьківщині, так і за кордоном.

 
Вверх