Шоколад і морозиво такі смачні та корисні ласощі


Напевно немає жодної людини, яка хоч раз у житті не спробував шоколад. Крім того більшість з нас вважають цей продукт самим смачним і корисним ласощами, яка не тільки володіє чудовим смаком, але і здатна в лічені хвилини підняти настрій, підбадьорити і додати сил. Чому ж так багато хорошого поєдналося в одному продукті?

Всім відомо, що шоколад виріб, яке виготовляють з какао-продуктів і цукру і деяких інших інгредієнтів для надання додаткових смаків. Такими компонентами можуть служити перетерті чи подрібнені ядра всіляких горіхів, сухе молоко або вершки, сухофрукти та інші інгредієнти.

Основними какао-продуктів вважаються терте какао і масло бобів-какао. Для нас це екзотичне ласощі, оскільки базові інгредієнти отримують з плодів дерева какао, яке росте у південних тропічних широтах.

У багатьох кафе Харкова цукерки роблять вручну. Процес приготування шоколадного продукту починають з виготовлення шоколадної маси, яку отримують шляхом з'єднання цукру, какао містять інгредієнтів і введення молока, горіхів, жирових компонентів та інших смакових і ароматичних складових. Шоколадна маса, як і готовий шоколад, може бути як у чистому вигляді, так і з добавками.

В залежності від кількості введеного сухого молока шоколад може бути чорний, молочний або білий. Останній не має характерний коричневий колір, він – білий з легким з жовтуватим відтінком. Ще одним різновидом шоколадного продукту є пористий шоколад. Для його приготування використовують маси оброблену у вакуумі. Такий продукт також може бути з добавками і чистий. Пориста структура надається солодкого десерту ніжний оригінальний, надзвичайно легкий своєрідний смак.

Ще одним популярним ласощами є морозиво. Особливо смачне італійське морозиво. Сьогодні дуже багато фірм виробляють холодне частування, тому щодня з'являються нові назви. Однак в основі лежать лише кілька видів. Такими є: вершкове морозиво, в основі якого тварини та/або рослинні жири; сорбет, деякі називають щербет або шербет - являє собою м'який фруктове або ягідне морозиво, в якості основи використовують сік; фруктовий лід – заморожений фруктовий лід на паличці, зазвичай без використання молочних продуктів; мелорин – морозиво в якості основи виробник використовує рослинні жири.

 
Вверх