Загальний перелік підстав для отримання виду на проживання в більшості країн Євросоюзу є незмінним. Різниця полягає у конкретних вимогах, що пред'являються при бажанні отримати вид на проживання, керуючись будь-яким з них. Наприклад, при отриманні ВНЖ Угорщини за фактом придбання нерухомості мінімальна вартість житла не обмежується, чого не можна сказати про інших країнах. Зокрема, для отримання виду на проживання в Португалії знадобиться придбати житло вартістю від 500 тисяч євро.

Тому, якщо провести порівняльний аналіз вимог при отриманні виду на проживання, то законодавство Угорщини буде одним з найбільш ліберальних серед інших країн єврозони. Крім того, враховуючи невисокий рівень цін на товари усередині країни, Угорщина є досить привабливою для інвестицій.

Перелік можливостей отримання виду на проживання Угорщині досить великий. Зокрема, існує можливість отримання виду на проживання для здійснення наукової або трудової діяльності, виду на проживання при укладенні шлюбу чи возз'єднання сім'ї. Так як такі способи досить вузько спеціалізовані, розглянемо найбільш часто використовувані.

Одним з найвідоміших методів є вид на проживання в Угорщині за фактом придбання нерухомості в Угорщині. Крім того, при будь-якому іншому способі отримання ВНЖ Угорщини однією з необхідних умов є наявність у прохача свого житла, так що даний спосіб є у своєму роді основним.

Щоб отримати ВНЖ в Угорщині даними способом в першу чергу потрібно отримання в'їзної візи, яка дасть можливість проводити на території Угорщини різні операції, зокрема – купувати житло. Потім потрібно буде внести авансовий платіж у розмірі десяти відсотків від загальної вартості об'єкта нерухомості. Після цього документи, що підтверджують наявність візи та сплати внеску подаються в муніципалітет для отримання дозволу на покупку. При видачі муніципалітетом позитивного рішення знадобиться внести суму, що залишилася, оформити право власності та сплатити податок. Після цього можна буде подати документи на оформлення виду на проживання.

Ще одним зручним способом отримання виду на проживання є відкриття бізнесу. Особливістю даного способу є автоматичне присвоєння виду на проживання всім членам сім'ї заявника, виключаючи тільки повнолітніх дітей. В даному випадку потрібно дотримання ряду умов. Зокрема, заявник повинен мати підтверджений дохід у сумі не менше 2400 доларів в рік, розташовувати житлоплощею розміром не менше 18 м. кв. на кожного члена сім'ї, а також, на момент подачі заяви, відвідувати курси угорської мови. На створюваному підприємстві заявник повинен числиться директором. Для отримання дозволу в спеціалізований орган – реєстраційний суд – подаються документи, які підтверджують виконання вказаних умов, а також бізнес-плану створюваного підприємства. Останній документ є основним в даному переліку і повинен детально розкривати суть діяльності створюваного юридичної особи, обґрунтовувати прибутковість його діяльності, а також користь для потенційних клієнтів на території Угорщини.

 
Вверх